Az Omaha hátszín minden steak imádó álma. A hús, aminek alanyi jogon van bejárása a Fehér Házba, nos, arra talán még a kevésbé steak fixáltak is igent mondanának. Egy szelet, a KONRÁDY Foodsból származó húslegendát sütünk most meg. Az összeállítás reményeink szerint meghozza a bátorságot ahhoz, hogy bárki nekivágjon az Omaha steak elkészítésének, ami a mellékelt videó szerint nem is olyan nagy kihívás.
A sütésben Zeibig Márton hobbiszakács és lakásétterem tulajdonos segít. A hús mellé köretet is készít, de csak valami diszkrétet, a reflektort a húsra irányítjuk.
Tegnap már közzétettünk a Facebook oldalunkon egy képet egy Omaha és egy natúr hátszínről. Azt kellett megtippelni, melyik származhat a KONRÁDY Foodsból.
Helyesen azok tippeltek, akik a fölsőre szavaztak. Fontos tudás, hogy minél márványozottabb egy hús, annál ízletesebb, izomrostokkal nehéz jóllakni, steakhúsnak pedig alkalmatlan ez a zsír nélküli szelet.
Sütés közben törekedtünk arra, hogy a körülmények hétköznapiak legyenek, a tudást ne egy sztárséf mondja el, mégis olyasvalaki, aki tud és szeret is főzni. Így lehet hétköznapi a nagyon is ünnepinek titulált Omaha fogyasztás. Aki eddig vonakodott attól, hogy megpróbálkozzon e húslegendával, a videó megtekintése után reményeink szerint változtat az álláspontján.
Fotók és videó: Konrády Team