KONRÁDY Foods

Friss topikok

Címkék

besorolás (1) cut (1) grade (1) marha (1) prime (1) steak (1) usda (1) Címkefelhő

2012.04.17. 09:55 Miss Röfi

Puglia ajándéka, a Burrata

A KONRÁDY Francia Pékség és Sajtbolt egyik legfinomabb tétele az olaszországi Puglia tartományból származó Burrata sajt. Ez egy majdnem mozzarella. Majdnem, mert a mozzarella burokkal rendelkezik, de sűrű, ugyanakkor folyós savanykás krémsajtot, iletve tejszínt tartalmaz belül.

Bivaly vagy tehéntejből készül hasonlóan a mozzarellához, de itt itt a még meleg sajtból tarisznya szerű batyut formáznak készítői, amelyet megtöltenek a visszamaradt sajtdarabokkal és tejszínnel. Hagyományosan zöld liliomlevélbe csomagolják, ennek színe jelzi a sajt frissességét, sokszor azonban a levél jelzés értékű, ma már leginkább műanyagból készül.

A sajt azonnali fogyasztásra ajánlott önmagában, rögtön meg kell enni, de ez nem nagy kihívása az életnek, hiszen a burrata ízre krémes, csodálatos, nehezen felejthető. Fogyasztása rusztikus darabokra marcangolva, jó minőségű kenyérrel, paradicsommal, hajszálvékonyra szeletelt pármai sonkával, kevés olivaolajjal, sóval, frissen őrölt borssal, esetleg fügével ajánlott.

A fügén és a paradicsomon kívül minden hozzávaló kapható a KONRÁDY Francia Pékség és Sajtboltban, illetve boutique hentes üzletünkben, a KONRÁDY Foodsban, a MOM Park Piazza szintjén. Fontos azonban tudni, hogy a sajt romlékonysága miatt érdemes előrendelni a sajtot, illetve érdeklődni üzletünkben, hogy éppen kapható-e. Elérhetőségeink: info@konradyfoods.com. Telefon: 06/20 9777 799


Képek: Pinterest, KONRÁDY Team

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konrady.blog.hu/api/trackback/id/tr484456240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása